V četrtek, 23. 6. 2016, je bil prav poseben dan. V Dvorani tržiških olimpijcev je ob 18. uri potekala proslava ob dnevu državnosti in dnevu šole. Hkrati smo sprejeli bodoče prvošolčke. Proslavo sta povezovala učenca 7. razreda Lea Margareta Košir in Tadej Valjavec. Svojo noto k deklamacijam in igranim prizorom je z igranjem na klavir dodala izvrstna pianistka, učenka 8. razreda Ema Meglič. Skupaj z učenko Majo Gros pa sta navdušili tudi s samostojno točko. V delu, namenjenem obeležitvi 25. obletnice samostojnosti naše mlade države, so z vižami po domače popestrili učenci Rok Meglič in Patrik Ahačič na harmoniki ter Gašper Meglič in Rok Valjavec na kitari. Na prireditvi je sodelovalo zelo veliko učencev matične šole in obeh naših podružnic. Pevski zbor matične šole pod vodstvom Mateje Ušeničnik je zapel šolsko himno in pesem Vrtiljak, lomski zborček pa je pod vodstvom Janje Meglič zapel pesem Gremo gor v hribe. Združeno pa sta oba zbora nastopila s pesmijo Nine Pušlar Svet je tvoj, pri čemer je kot solistka navdušila učenka 8. razreda Lara Primožič.

Zahvaljujemo se vsem sodelujočim, obema hišnikoma, urejevalkam prostorov, Andreju Kosu za ozvočenje in svetlobne učinke, Darku Jagodicu za pomoč pri ozvočenju ter vsem učencem, ki so z dobro voljo pomagali pri tehnični podpori. Posebna zahvala velja tudi Maji Tekavec in njenim pevkam Untercam.

Proslava je potekala pod taktirko učiteljice Azemine Cinac, v veliko pomoč pa sta ji bili učiteljici Blanka Rejc in Darja Mikulandra.

Zapisali
Azemina Cinac, prof.
Blanka Rejc

FOTOGALERIJA: (Sergeja Osredkar, univ. dipl. inž. rač.)

Dostopnost