Skoči na glavno vsebino

Novičko izbral: Matjaž; vir: http://www.racunalniske-novice.com/

6,2-inčna različica paradnega Huawei P8 z dvakrat zmogljivejšo baterijo

Še pomnite paradnega konja kitajskega proizvajalca Huawei P8? Spomnimo, gre za tretjega največjega proizvajalca pametnih telefonov na svetu, ki je za omenjeni model prejel nagrado za “evropski potrošniški pametni telefon 2015 – 2016” s strani evropskega združenja za sliko in zvok (EISA).

Za razliko od klasičnega P8, P8 Max poganja Kirin 935 64-bitni osemjedrni procesor, njegov zaslon pa v diagonalo meri kar 6,8 inčev (17,3 centimetrov) in se kot tak uvršča med največje tablifone na trgu. Pri velikem bratu so prav tako povečali prostor za hrambo, 64 gigabajtov, ter podvojili kapaciteto baterije, ki tukaj znaša zavidljivih 4360 miliamper ur. Tudi ta model se sicer pohvali s kovinskim ohišjem in podporo 4G mreže.

Njegova posebnost je zmogljivost fotoaparata v slabih svetlobnih pogojih, ki omogoča kreativnost z možnostjo “slikanja s svetlobo” in izdelavo izjemno ostrih, visoko kontrastnih posnetkov. P8 vsebuje tudi kompakten in močan dizajn dvojne-antene ter tehnologijo hitrega preklopa, ki omogoča, da telefon sam prepozna najboljši način delovanja, zmanjšuje število klicev, ki bi bili prekinjeni zaradi tehničnih motenj in vzdržuje močnejši signal.

Poganja ga operacijski sistem Android 5.0, prednja kamera je ločljivosti 5 megapikslov, zadnja 13 megapikslov,  sistemskega pomnilnika pa je tri gigabajte.

Huawei P8 Max je na Gearbest.com s kodo P8MAX na voljo za preračunanih 446 evrov

telefon

Dostopnost