Skoči na glavno vsebino

Zmanjševanje plastične embalaže

V okviru Okolju prijazne šole in aktiva za prehrano smo se pogovarjali o zmanjševanju plastične embalaže, ki jo običajno otrokom damo za malico ob dnevih dejavnosti, ….

Vsi vemo, da je odpadne plastike na svetu mnogo preveč. Sami se trudimo, da bi jo na različne načine zmanjšali, o tem opozarjamo in spodbujamo naše učence, kot šola pa smo lahko zgled in tudi sami poskrbimo, da bo plastične embalaže v naši okolici čim manj.

Naš sklep s potrditvijo ravnatelja je bil, da otrokom za dni dejavnosti ponudimo malico in sadje, otroci pa si sami v bidodih in plastenkah za večkratno uporabo prinesejo pijačo. Sendviči bodo zaenkrat še zaviti v plastično folijo, se bomo pa potrudili, da bi štručke dajali v papirnate vrečke. Ob malici in kosilu bomo naročili izdelke v večjih plastenkah ali povratni embalaži, otroci pa jo bodo razdelili v skodelice. Trudili se bomo, da plastično embalažo čim bolj zmanjšamo.

Na povezavah si lahko tudi sami ogledate nekaj posnetkov o aktualni problematiki, o marsičem so seznanjeni in ozaveščeni tudi otroci.

Skupaj in vsak posebej lahko veliko prispevamo k čistemu in zdravemu okolju.

Hrvaški film o pticah:
https://www.youtube.com/watch?v=JXAzb0H4OD0

Plastika na svetu (angleški):
https://www.youtube.com/watch?v=ju_2NuK5O-E

https://www.youtube.com/watch?v=IA9O9YUbQew

https://www.youtube.com/watch?v=1P9syq3f6hQ

Okolju prijazna šola in komisija za prehrano
Asja Štucin, Petra Soklič

Dostopnost