Skoči na glavno vsebino

Novičko izbral: Anže; vir: http://www.racunalniske-novice.com

Google je mobilnika Nexus 5X in Nexus 6P opremil celo s tehnologijo LTE-A!

Podjetje Google je pred kratkim v boj proti Applovima pametnima mobilnimatelefonoma iPhone 6S in iPhone 6S Plus poslal mobilnika Nexus 5X in Nexus 6P. Nanj je računalniški gigant pričakovano namestil mobilni operacijski sistem Android 6.0 Marshmallow, ki je precej bolj napreden od predhodnika. Pri vsem tem pa je zanimivo to, da je računalniški gigant pri predstavitvi novincev zamolčal tehnologijo, ki bo v prihodnje igrala vse bolj pomembno vlogo med uporabniki storitev mobilne telefonije.

Podjetje Google je namreč pametna mobilna telefona Nexus 5X in Nexus 6P opremilo s tehnologijo LTE-Advanced (LTE-A), ki uporabnikom zagotavlja še višje in še stabilnejše hitrosti prenosa podatkov. Glavna prednost tehnologije LTE-A je namreč predvsem v tem, da omogoča visoke prenosne hitrosti, in sicer v povprečju okoli 300 megabitov na sekundo. Medtem ko tehnologijo LTE-A omogočata tudi Applova najnovejša mobilnika Phone 6S in iPhone 6S Plus, sta nova mobilnika Google združljiva še z inovativnim mobilnim omrežjem Fi.

Omrežje oziroma storitev Fi je namenjeno povezovanju uporabnikov novih mobilnikov Google Nexus preko mobilne aplikacije Hangouts, pri čemer sta trenutno omogočena le glasovna komunikacija in sporočila. Tekstovna sporočila in shranjeni pogovori pase samodejno sinhronizirajo z uporabnikovim Googlovim računom. Novost je trenutno žal na voljo le Američanom.

Dostopnost