Skoči na glavno vsebino

IMG_5686

V naši Osnovni šoli Tržič že dolga leta z veseljem sodelujemo pri praznovanju Gregorjevega. V letošnjem letu smo soorganizatorji prireditve in zato smo se v šoli odločili, da ta dan obogatimo in popestrimo z dodatnimi dejavnostmi in programom.

Že kar nekaj časa sodelujemo z g. Brankom Bandljem, inovatorjem in lastnikom družinskega podjetja Pelar, ki izdeluje ekološko čiste izdelke iz lepenke.

Naša in hkrati njegova želja po inovativnosti sta v nekem pogovoru v lanskem letu našli skupno nit in tako se je začelo. Branko nam je poklonil 750 matric iz lepenke, katere smo sestavili v prijetne hišice – bodoče gregorčke.

Hišice smo ustvarjalno barvali, krasili z naravnimi materiali, za katere je vsak oblikovalec poskrbel sam. Pri tem zelo prijetnem opravilu smo sodelovali vsi učenci, učitelji in ostali zaposleni v naši šoli, k sodelovanju pa smo povabili tudi starše, ki so se z veseljem odzvali.

Vseh 750 gregorčkov bomo razstavili na dvorišču Osnovne šole Tržič in nekaj v Kurnikovi hiši. Na predvečer Gregorjevega bodo naši učenci pripravili zanimiv program s pesmijo in plesom. Vrteli bodo goreče metle in spuščali velik goreč otok po Tržiški Bistrici. Tako bomo vsem dokazali, da tema nima zadnje besede, kajti svetloba ima večjo moč.

Dostopnost