Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši!

V ponedeljek, 29. 11. 2021, ob 18. uri  ste vabljeni na spletno predavanje z naslovom Ali res mislite, da vaši otroci »obvladajo« internet? Ali ga vi razumete?

Vzemite si uro časa, da odkrijete, kako čim bolj varno »veslati« po internetu in se znebite tistega neprijetnega občutka, da bi si morali enkrat res pogledati, kje se lahko skrivajo nevarnosti, preden se nam kaj neprijetnega pripeti.

In to ne samo nam, ampak tudi našim otrokom. Otroci in najstniki običajno povsem brezskrbno uporabljajo nove medije, saj so vendar zrasli z njimi. Ne zavedajo pa se, da se je potrebno tudi tu naučiti osnovnih pravil, da se izognemo težavam.

Kaj pa vi – poznate »Nudse«, »Trole«, »Dvorane zrcal« ali pa »Deep Fakes«? Ali ste že seznanjenimi s smernicami o varni uporabi zaslonov pri otrocih in najstnikih? Ali prepoznate različne spletne prevare, ki lahko nepoučenim močno stanjšajo denarnico?

Ali se morda sprašujete, kdaj in kako otrokom dovoliti samostojno uporabo spleta in naprav ter kako vedeti ali so pri tem varni?

V tej uri seveda ne boste izvedeli vsega o varni uporabi interneta, a med drugim se boste zagotovo naučili prepoznavati prevarantske vzorce in predvsem tega, kako se o uporabi interneta in novih tehnologij pogovarjati s svojim otroki.

Predavateljica bo MAJA VREČA.

Povezavo do spletnega predavanje vam bomo posredovali na eAsistenta v ponedeljek dopoldne.

Dostopnost