Skoči na glavno vsebino

Za učence in učenke od 6. do 9. razreda bomo izvedli 3. športni dan v petek, 3. februarja 2023. Učenci in učenke bodo imeli na voljo naslednje športne aktivnosti:

  1. Alpsko smučanje v Kranjski Gori (spoznavanje 10 FIS pravil, demonstracija, smučanje v skupinah).
  2. Pohod + sankanje v Lom pod Storžičem
  3. Drsanje (spoznavanje drsališča, varnost, aktivno drsanje), kegljanje (spoznavanje kegljanja, demonstracija, aktivna vadba), dvoranski hokej (spoznavanje igre s pravili, varnost, igra).

Navodila:

  1. ALPSKO SMUČANJE: Učenci in učenke bodo po položnici plačali stroške avtobusnega prevoza in smučarsko karto, predvidena cena je 25 EUR. S seboj morajo imeti ustrezno in spravno smučarsko opremo (smučarske čevlje – »pancarje«, smuči, palice, smučarski kombinezion, smučarsko čelado in očala ter smučarske rokavice). Malico dobijo zjutraj v šoli, za pijačo in dodatno hrano poskrbijo sami, vse skupaj pospravijo v nahrbtnik. Zbor pred OŠ Tržič ob 7.40, odhod avtobusa ob 7.55, povratek pred šolo ob 13.30 uri.
  1. POHOD + SANKANJE: Učenci in učenke bodo plačali stroške avtobusnega prevoza po položnici, predvidena cena je 7 EUR. Oblečeni morajo biti v topla oblačila (rokavice, kapo/trak, smučarske/pohodne hlače in jakno ter nujno primerno pohodno obutev). Zaradi lažjega prevoza naprošamo učence, da se med seboj dogovorijo, da imata po dva učenca skupaj ene sani. Zbor pred OŠ Tržič ob 7.40, odhod avtobusa ob 7.55, povratek iz Loma ob 11.45, prihod pred šolo pa je predviden ob 12.00 uri.
  1. DRSANJE je brezplačno. Učenci in učenke, ki nimajo svojih drsalk, si jih lahko izposodijo (plačilo 1, 50 EUR ob izposoji). Učenci in učenke morajo imeti topla oblačila (obvezne so rokavice in kapa) ter primerno obutev.

KEGLJANJE: Učenci in učenke prispevajo po 1 EUR in morajo obvezno imeti čisto športno obutev (copati in športna oblačila).

DVORANSKI HOKEJ: Učenci in učenke potrebujejo čisto športno obutev in športna oblačila.

Dejavnosti (drsanje, kegljanje, dvoranski hokej) se bodo izvajale po razporedu iz razpredelnice in bodo potekale na različnih lokacijah. Drsanje bo potekalo na umetnem drsališču na Ravnah v Tržiču, kegljanje na kegljišču AP Tržič, dvoranski hokej pa v športni dvorani OŠ TRŽIČ.

OPOMBE:

  • Avtobusi vozijo po ustaljenem voznem redu.
  • Kosilo je po končanem športnem dnevu od 20 dalje.
  • Morebitne odjave kosil sporočite pravočasno.
  • Zbor vseh učencev in učenk je pred vhodom v šolo ob 7.40 uri. Dežurni učenci skupaj z razredniki vzamejo šolsko malico v jedilnici in jo razdelijo učencem.
  • Odhod učencev na posamezne dejavnosti poteka od 7.50 (drsanje, kegljanje, hokej) in 7.55 (smučanje, sankanje + pohod) dalje pod vodstvom učiteljev, ki so zadolženi za posamezno dejavnost.
  • Učenci in učenke naj se za posamezne aktivnosti primerno obujejo in oblečejo, s seboj morajo imeti pijačo, lahko pa imajo tudi svojo malico, priboljške.
  • Učence naprošamo in opozarjamo, naj se na cesti obnašajo v skladu s cestno prometnimi predpisi in v skladu z varnostnimi pravili, predpisanimi za posamezne športne objekte.
  • Udeležba na športnem dnevu je obvezna za vse učence in učenke.
  • Vsa ostala navodila dobite pri učiteljih športa v šoli.
  • Torbice s prvo pomočjo dobijo določene vodje oziroma spremljevalci posameznih aktivnosti pri učiteljici Romani Turk.

 

Učitelji športa:                                                                                                                   Ravnatelj:
Katjuša Pernuš, Karmen Grum, Gorazd Černilec                                           Stanislav Grum, prof.

 

 

 

 

 

Dostopnost