Skoči na glavno vsebino

Spoštovani!

Zaradi velikega zanimanja za predavanje z naslovom: “Elektronske cigarete in drugi novejši izdelki s tobakom ali nikotinom”, v mesecu maju organiziramo več ponovitev online.  

Predavanje  ni namenjeno otrokom ali mladostnikom pač pa  odraslim (šolskim delavcem in staršem), ki si želijo pridobiti verodostojne podatke o tej temi. 

Predavala bo Helena Koprivnikar, zdravnica in specialistka javnega zdravja, zaposlena na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje.

V sklopu enournega dogodka bodo predstavljeni novi tobačni izdelki in izdelki z nikotinom, to so elektronske cigarete (”vejpi”), ogrevani tobačni izdelki in nikotinske vrečke (beli snus). Predstavljen bo tudi tobak za oralno uporabo (snus ali fuge).

Zdravnica bo spregovorila tudi  o tem, kaj danes vemo o teh izdelkih, zakaj je njihova uporaba še posebej tvegana za otroke, mladostnike in mlade odrasle, kakšna je razširjenost uporabe v Sloveniji in kako te izdelke ureja slovenska zakonodaja. 

Po predstavitvi bo čas za vprašanja udeležencev.

Predavanja bodo potekala v (gre za isto predavanje v več terminih, zato se prijavite samo enkrat):

  • četrtek, 11. 5. ob 17 uri,
  • ponedeljek, 15. 5. ob 17 uri,
  • petek, 19. 5. ob 17 uri, in
  • sredo, 31. 5. ob 17 uri.

Za udeležbo na predavanju se prijavite na povezavi: https://anketa.nijz.si/a/1c26861a

Prijavljenim bomo posredovali povezavo do aplikacije ZOOM na dan predavanja.

Prijava je možna do zapolnitve prostih mest, nato prijave zapremo. V kolikor bo zanimanje veliko, bomo nekaj ponovitev predavanja organizirali tudi v začetku meseca junija in po potrebi tudi jeseni.

S prijaznimi pozdravi.

Nacionalni inštitut za javno zdravje

Območna enota Kranj

Marija Ješe, regijska koordinatorica Slovenske mreže zdravih šol

Dostopnost