Skoči na glavno vsebino

Novičko izbral: Žan; vir: http://www.racunalniske-novice.com

Toyota naj bi bila med prvimi, ki bo navadnim smrtnikom ponudila v prodajo samovozeče avtomobile.

Japonski avtomobilski gigant Toyota je naznanil, da se je podal na področje samovozečih avtomobilov, čemur bo namenil kar zajeten kup finančnih sredstev in človeških virov. Končen cilj giganta avtomobilske industrije je kar ambiciozen, saj želi med prvimi ponuditi samovozeči avtomobil širši množici. S tem bo podjetje Toyota nedvomno pridobilo pomembno konkurenčno prednost na trgu, ki je nasičen z raznoliko ponudbo.

Če bo šlo vse po načrtih, bo podjetje Toyota ponudilo v prodajo samovozeči avtomobil že leta 2020. Pri japonskem avtomobilskem gigantu verjamejo, da bodo z njim pripomogli k občutnemu zmanjšanju prometnih nesreč, ki jih večinoma zakrivijo ravno vozniki. Ker pa vsi vozniki niso pretirano navdušeni nad samovozečimi avtomobili, bo Toyota pripravila model, ki ga bo lahko voznik po želji upravljal tudi ročno oziroma klasično.

Samovozeča vozila podjetja Toyota naj bi se začela prodajati v začetku leta 2020. Ker bodo avtomobili namenjeni širši prodaji, naj bi bila njihova cena relativno ugodna.

Avto s senzorji

Dostopnost