Skoči na glavno vsebino

V tem šolskem letu poteka na naši šoli poseben krožek, na katerem se bodo učenci pogovarjali o načinu razmišljanja, ki ga nekateri imenujejo podjetništvo. Najuspešnejše ljudi družijo lastnosti, kot so kreativnost, vztrajnost, prepričanje vase, odlične komunikacijske sposobnosti, želja po uspehu in pogum. Na vsakotedenskih srečanjih bodo učenci skozi metode neformalnega izobraževanja in veliko praktičnih primerov spodbudili, da prevzamejo nase lastnosti uspešnih.

Učenci morajo opraviti prve korake v svet podjetnosti skozi različne izzive. Na drugem srečanju so bili učenci razdeljeni v dve ekipi. Ena ekipa se je morala slikati z županom, medtem ko je druga morala priti v eter lokalnega radia. Obema je uspelo že po prvem poizkusu. V današnjem času je zelo pomembna vrlina si upati, kar pa so učenci dokazali, da jo imajo. Hkrati so pokazali veliko mero kreativnosti in se že veselijo prihajajojčih izzivov.

Podjetniški krožek izvaja Nejc Konjevič, vodja mentorjev USTVARJALNIKA – pospeševalnik mladinskega podjetništva, financira pa ga Občina Tržič.

 

 

Dostopnost