Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši/skrbniki, učenke in učenci!

V letošnjem šolskem letu bomo z učenci 8. razredov v ponedeljek, 23. aprila 2018, izvedli interdisciplinarno ekskurzijo: »Z zamejskimi Slovenci po Posočju«. Ekskurzija bo potekala tudi v zamejskem delu Slovenije, na italijanski strani – po narodno mešanem ozemlju.

Ogledali si bomo Solkanski most z okolico, Sabotin (kaverne, muzej), Oglej, laguno med Gradežem in Tržičem v bližini izliva Soče v Jadransko morje.

V interdisciplinarni ekskurziji, na kateri bomo spoznavali tudi nekatere Obsredozemske pokrajine Slovenije  (Vipavsko dolino, Kras, Goriško polje, Goriška brda), bomo sodelovali učitelji geografije, zgodovine, biologije  in slovenščine.

Natančna navodila za ekskurzijo (program, obleka, obutev, malica, skrb za varnost …) so dobili učenci na obvestilih za starše po eAsistentu, pri pouku geografije ter na razredni uri.

Učenci morajo imeti s seboj veljavno osebno izkaznico ali potni list, mapo, ročni zemljevid Slovenije in pisalo za reševanje učnih listov.                            

Odhod iz Tržiča: ob 7.30 izpred šole.

Prihod v Tržič: okrog 19.30. O točnejši uri prihoda bodo učenci lahko obvestili starše po telefonu.

Oprema: primerna obutev (hoja po terenu).

Hrana in pijača: malica iz nahrbtnika. V okviru šolske prehrane (namesto malice) bo zagotovljen topel obrok v času kosila.

Varnost: upoštevanje navodil spremljevalcev, ustrezno vedenje v avtobusu in izven njega, skrb za lastno varnost in svoje stvari.

Vodja ekskurzije                                                             Ravnatelj
Nevenka VEVAR, prof.                                                    Stanislav GRUM, prof.

Dostopnost