Skoči na glavno vsebino

V petek, 25. maja, in soboto, 26. maja 2018, smo se štirje devetošolci (Lea Margareta Košir, Vita Adelina Herak Hadaš, Markus Grum, Tadej Valjavec) učiteljica Asja Štucin ter pomočnik ravnatelja Drago Zalar udeležili projekta GeoBioBlitz, ki ga je organiziralo  Veleposlaništvo Združenih držav Amerike v sodelovanju z dr. Ireno Mrak. Pod vodstvom številnih strokovnjakov  smo v Botaničnem vrtu Ljubljana, Vipavski dolini in Trenti raziskovali  opraševalce in žužkocvetne rastline. Sodelovali sta še Gimnazija Vič in 2. gimnazija Maribor. V soboto se nam je v Trenti pridružil tudi ameriški ambasador.

Namen tega projekta je bil dokumentirati opraševalce (divje čebele, čmrlje, metulje, hrošče in muhe), žužkocvetne rastline in geomorfologijo Posočja ter potem vso pridobljeno gradivo preko programa iNaturalist naložiti na skupni strežnik, kjer se zbirajo vsa gradiva GeoBioBlitz dogodkov po celem svetu.

Ponosni in hvaležni smo, da naša šola sodeluje v tako zanimivih in pomembnih projektih preko katerih širimo svoja znanja in pridobivamo nove izkušnje.

Dostopnost