Skoči na glavno vsebino

V petek, 16.11.2018, bomo obeležili Dan slovenske hrane in seveda vključno s tem tradicionalni slovenski zajtrk.

Zaradi obiska Atlantisa bodo imeli učenci in učenke 4. in 5. razreda ter učenci in učenke POŠ Lom pod Storžičem tradicionalni zajtrk v petek, 23. 11. 2018.

Vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk izvajamo z namenom, da bi izboljšali zavedanje o namenu in razlogih za lokalno samooskrbodomačo pridelavo in predelavo ter v okviru sistema javnega naročanja spodbudili aktivnosti zagotavljanja hrane, pridelane v lokalnem okolju.

Javnosti predstavljamo pomen kmetijstva in čebelarstva ter spodbujamo k  pravilni in zdravi prehrani.

Ozaveščamo o pomenu živilsko-predelovalne industrije.

Posebno pozornost pa namenjamo pomenu gibanja in ohranjanja čistega okolja.

Na naši šoli bomo organizirali tradicionalni zajtrk med razredno uro, ki bo tokrat 1. šolsko uro.

Dostopnost