Skoči na glavno vsebino

Športni dan bomo izvedli za učence in učenke od 6. do 9. razreda v petek, 10. 5. 2024. Tekmovali bodo v atletskem mnogoboju.

Cilji:

  • Vzbujati veselje do atletike kot temeljne športne panoge.
  • Pokazati pridobljeno znanje iz posameznih atletskih disciplin.
  • Preveriti telesne zmogljivosti učencev in učenk.
  • Doseči čim boljše osebne rezultate.

NAVODILA:

Vsi učenci/ke morajo biti oblečeni v športna oblačila in obutev (za zunanje igrišče in športno dvorano) predpisana za pouk športa. Udeležba je za vse učence/ke obvezna. Zdravniško opravičeni učenci/ke ne tekmujejo, ampak pomagajo pri izvedbi tekmovanja.

Učenci/ke pridejo v šolo že oblečeni v športna oblačila. S seboj imajo manjši nahrbtnik v katerem imajo dvoransko obutev, plastenko, rezervno majico in lahko tudi kakšen priboljšek. Nahrbtnik imajo shranjen v svoji omarici, garderobe v dvorani niso na uporabo.

Na tekmovanju pričakujemo, da se bodo učenci in učenke vedli športno in si prizadevali za dosego čim boljših rezultatov.

Za malico in kosilo je poskrbljeno. Učenci naj poskrbijo za pravočasno odjavo od kosila. Dežurstvo pri malici opravljajo učitelji, ki imajo razred zadnjo disciplino pred malico. Učenci/ke 6. in 7. razredov imajo malico v matičnih razredih, 8. in 9. razredi pa imajo malico v jedilnici.

Avtobusni prevozi vozijo po voznem redu.

Zaradi improvizacije posameznih tekmovališč naprošamo vse učence/ke, da se držijo navodil glede varnosti.

 

Učitelji športa

 

Dostopnost