Skoči na glavno vsebino

Podrobnosti dogodka

  • Datum:

EKSKURZIJA: »Z zamejskimi Slovenci po Posočju«

Spoštovani starši/skrbniki, učenke in učenci!

V letošnjem šolskem letu smo z učenci 9. razredov v jesenskem času izvedli 1. del interdisciplinarne ekskurzije v Posočje: »Od izvira do izliva Soče«. V ponedeljek, 12. junija 2017, bomo izvedli 2. del ekskurzije: »Z zamejskimi Slovenci po Posočju«. Ekskurzija bo potekala tudi v zamejskem delu Slovenije, na italijanski strani, v sodelovanju z Nižjo srednjo šolo Ivan Trinko iz Gorice. Učiteljica z zamejske šole s slovenskim učnim jezikom nas bo popeljala po narodno mešanem ozemlju. Ogledali si bomo Solkanski most z okolico, Sabotin (kaverne, muzej), Oglej, laguno med Gradežem in Tržičem v bližini izliva Soče v Jadransko morje.

V interdisciplinarni ekskurziji, na kateri bomo spoznavali tudi nekatere Obsredozemske pokrajine Slovenije (Vipavsko dolino, Kras, Goriško polje, Goriška brda), bomo sodelovali učitelji geografije, zgodovine, biologije in slovenščine.

Natančna navodila za ekskurzijo (program, obleka, obutev, malica, skrb za varnost …) so dobili učenci na obvestilih za starše ter pri pouku geografije.

Učenci morajo imeti s seboj veljavno osebno izkaznico ali potni list!

Odhod iz Tržiča: ob 7.30 izpred šole.
Prihod v Tržič: okrog 19.30. O točnejši uri prihoda bodo otroci lahko obvestili starše po telefonu.
Oprema: primerna obutev (hoja po terenu).
Hrana in pijača: malica iz nahrbtnika. V okviru šolske prehrane (namesto malice) bo zagotovljen topel obrok v času kosila.

Varnost: upoštevanje navodil spremljevalcev, ustrezno vedenje v avtobusu in izven njega, skrb za lastno varnost in svoje stvari.

Učenci morajo imeti s seboj veljavno osebno izkaznico ali potni list!

Vodja ekskurzije                                                                                Ravnatelj
Nevenka VEVAR, prof.                                                                     Stanislav GRUM, prof.

Dostopnost