TRŽIŠKI OSNOVNOŠOLCI RAZISKUJEJO: NA EVROPSKI NOČI RAZISKOVALCEV

V petek, 27. septembra, so se učenci, ki obiskujejo izbirni predmet iz kemije in mladi raziskovalci udeležili aktivnosti v okviru Evropske noči raziskovalcev, ki so potekale na različnih lokacijah v Ljubljani.

Zapisali so:

Zelo mi je bil všeč pobeg iz predavalnice. Bile so zanimive naloge, treba je bilo res dobro premisliti. Edina stvar, ki mi ni bila všeč pa je bil čas. Mogoče ga je bilo čisto malo premalo.

Marija Perne

Pobeg iz predavalnice mi je bil zelo všeč. Čeprav se nekaterih znakov in nalog še nismo učili, mi je bilo vseeno všeč saj smo bili v skupini dobro organizirani. Všeč so mi bile tudi stojnice na trgu, kjer smo spoznavali kamnine in raziskovali njihov izvor.

Maj Soklič

Všeč mi je bilo ko smo morali pobegniti iz predavalnice. Spoznal sem veliko novih kamnin in kaj se zgodi, ko smo potopili vrtnico v tekoči dušik .

Matic Soklič

Všeč mi je bilo pobeg iz predavalnice. Spoznal sem veliko novih kamnin za izdelovanje telefona.

Anej Jenko

Zdi se mi, da je bila pobeg iz predavalnice zelo dobra ideja, saj smo učenci razmišljali obenem pa smo se zelo zabavali. Celoten dan pa se mi je zdel zelo poučen in sem vesela, da sem imela priložnost iti.

Mariša Kos

Celoten dan mi je bil zelo všeč. Zelo mi je bilo všeč, saj sem moral razmišljati in hkrati sem se zelo zabaval.

David Golmajer

Pobeg iz predavalnice je bila zabavna izkušnja, pri kateri smo uporabljali svoje znanje matematike in z

manjšo težavo prišli ven.

Timotej Leitinger

Mentorica: Romana Turk

 

Dostopnost