Na naši šoli se zavedamo, da se kultura prenaša tudi z učenjem in predvsem z dobrim zgledom. V počastitev slovenskega kulturnega praznika smo zato pripravili prireditev, na kateri smo nastopali samo učitelji in delavci šole – za svoje učence. Za dobro uro smo se spremenili v pevce, deklamatorje, igralce, tolkaliste, instrumentaliste, slikarja … Poimenovali smo jo Prešerno o Prešernu.

Na odru so tako zaživele Prešernove pesmi Zdravljica, Povodni mož, Železna cesta, Kam in

avtorski pesmi naše učiteljice in ravnatelja. Preizkusili smo se v igranju na cajone in ukulele, zelo posebna in drugačna je bila pravljica o Pepelki, brez Kriške gore pevcev učiteljskega pevskega zbora pa tudi ni šlo. Svoj lonček medgeneracijskega sodelovanja so dodale še plesalke Univerze za tretje življenjsko obdobje, med katerimi je bilo kar nekaj naših upokojenk.

Učenci so nas sprejeli s spoštovanjem in nagradili z močnim aplavzom. To je bila daleč najbolj uspešna učna ura, ki jo bomo v bodoče z veseljem ponovili.

Pa še nekaj misli učencev o prireditvi:

Prireditev je bila zelo zanimiva, ker je bila drugačna kot po navadi. Učitelji so se zelo potrudili. Vživeli so se v svoje vloge in pokazali, da je bilo v to vloženega veliko truda. Verjetno smo ena redkih šol, ki smo bili deležni take predstavitve.

Nina Pavšek

Najbolj mi je bila všeč pravljica o Pepelki, ker je bila zanimiva in hkrati smešna. Učiteljica Darja je zelo lepo naslikala Franceta Prešerna. Tudi pevski zbor učiteljev je bil odličen.

Sara Nadvešnik

Bilo je zelo zanimivo in zabavno. Zelo sem uživala. Učitelji so lepo peli in igrali. Veliko novega sem izvedela o Prešernu.

Eva Gramc

Učitelje sem spoznala v drugi luči. Bili so drugačni, kot smo jih vajeni v učilnicah. Bili so veseli, razigrani, nasmejani.

Melisa Halilović

Bila je odlična, zabavna in kulturna predstava. Zelo mi je bilo všeč, da so tudi učitelji pokazali svoje skrite talente. Uživala sem, ko so igrali na instrumente.

Pika Brodar

Mojca Čadež, OŠ Tržič


Fotografirala in snemala sta učenca MME Andraž Česen in Vahid Mehurović.


Še profesionalne fotografije (Toni Čebron):

Dostopnost