Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 20. 10. 2022, se je zgodil “močan potres”, ki je trajal kar 2 minuti. Učencem in zaposlenim OŠ Tržič so po zvočniku dali navodila, naj si poiščejo zaklon pod mizami in klopmi. Šele po koncu tresenja tal so smeli zapustiti šolske prostore. Počasi in mirno so se odpravili proti izhodnim vratom in naprej do zbirnega mesta na zunanjem šolskem igrišču.

V trenutku, ko so se učenci odmikali na varno mesto, so že prihiteli na pomoč gasilci iz PGD Tržič, PGD Bistrica pri Tržiču, PGD Kovor in PGD Križe. Zaradi ujetih učencev v 2. nadstropju šole je prišla na pomoč tudi avtolestev iz Gasilsko reševalne službe Kranj.

Po pregledu objekta so gasilci povabili učence k ogledu reševanja s pomočjo gasilske lestve. Reševali so učence 9. c in njihovo učiteljico, ki so obtičali v zgornjem nadstropju.

Po končani vaji so se učenci varno vrnili k pouku.

Vaje evakuacije izvajamo vsako leto vsaj enkrat, da dobimo izkušnjo neke nesreče (požara, potresa …). Pri tem utrjujemo naše ravnanje, da se bomo bolje znali odzvati na takšne izredne situacije. Poleg tega gasilci s tovrstnimi vajami mladim predstavijo njihovo delo in jih povabijo, da se jim pridružijo.

Poverjenika za CZ OŠ Tržič
Sergeja Osredkar in Jure Zaplotnik

Dostopnost