Skoči na glavno vsebino

V sredo, 11. februarja 2015, smo z zamudo (vreme) izvedli proslavo ob slovenskem kulturnem prazniku. Pester program sta odlično povezovali učenki Maja Valjavec in Maja Gros, nastopali pa so učenci od 1. do 9. razreda. Najprej so nam zaplesale prvošolske snežinke, nato pa so učenci razredne stopnje s kratkimi dramskimi prizori na izviren način prehodili Prešernovo življenjsko pot. Med prizori so se izkazali šolski glasbeniki Veno, Tamara, Eva, Rok, Oriana in deklamatorka Amadeja.

Vse zbrane je nato pozdravil ravnatelj Stane Grum, ki je svoje razmišljanje o kulturi zaključil s presenečenjem. Po dolgem času je namreč spet nastopil šolski učiteljski pevski zbor z doživeto zapeto Prešernovo pesmijo Strunam, ki jo je uglasbil naš ravnatelj.

Najstarejši učenci so se letos ukvarjali z lepo Vido, in sicer so najprej prebrali Prešernovo pesnitev Od lepe Vide, nato pa zaigrali njeno posodobljeno različico. Slednja je bila publiki zelo všeč, saj so učenci z igro in tekstom poskrbeli, da smo se zelo zabavali. Recitacije sta zaključila Klara in Marcel s Prešernovo Železno cesto. Z obleko in humorno obarvanim besedilom sta nas vrnila v čase, ko v naših krajih še ni bilo železnic – bila pa je ljubezen. Proslavo je zaokrožil šolski mladinski zbor s čudovito zapeto skladbo Kamaya.

Proslavo sta snemala in fotografirala učenca izbirnega predmeta ROM Jasmin Suljić in Tilen Švab.

Vsem nastopajočim in sodelujočim na proslavi se za njihov trud najlepše zahvaljujem.

Vodja proslave
Martina Verč

no images were found

Dostopnost