Skoči na glavno vsebino

Turizmu pomaga lastna glava

2023/2024

Mi smo turistični krožek!

Na naši šoli letos že drugo leto poteka interesna dejavnost TURISTIČNI KROŽEK. Z lanskim dosežkom na tekmovanju smo pridobili nove člane. Naslov letošnje  turistične naloge je OKUSNI ZAKLADI: Lokalni kulinarični spominki s trajnostnim pridihom. Osredotočili se bomo na staro kulinariko Tržiča, kot so tržiške flike, bržole, masunek… Vsak torek pripravam namenimo eno šolsko uro, oktobra pa se bomo odpravili na intenzivnejše dvodnevne priprave v Bohinj, kjer se bomo posvetili pripravam na našo turistično stojnico. Stojnico bomo predstavili na tekmovanju Turizmu pomaga lastna glava, ki ga organizira Turistična zveza Slovenije.

Učenci smo veseli, da lahko sodelujemo pri tem projektu in se zahvaljujemo vsem, ki so nam to omogočili.

Tudi letos smo izdelali seminarsko nalogo.

Tinkara, 9.b, Maja, 9.b in Ana, 9.a


2022/2023

Na Osnovni šoli Tržič je letošnje šolsko leto po dolgem času spet zaživel turistični krožek. Odločili smo se za sodelovanje na festivalu Turizmu pomaga lastna glava. Letošnja tema festivala turizmu pomaga lastna glava je športna doživetja bogatijo mladinski turizem.

Skozi šolsko leto smo razvili kar nekaj idej, ki smo jih predstavili v seminarski nalogi.

Vabljeni k branju,
člani turističnega krožka ter mentorici Anja Rojec in Lara Lipar

ZAKAJ RAD/A OBISKUJEŠ TURISTIČNI KROŽEK?

Turistični krožek mi je všek, ker se zabavamo, predstavljamo Tržič in ke smo veliko izvedeli o kraju Tržič.

Živa, 7.b

Všeč mi je, ker imamo stojnice, ker se ko izdelujemo izdelke zabavamo. Všeč mi je naša zgodba o zmaju.

Lovro, 7.c

Meni je bilo všeč zato, ker sem bil zmaj in dobr’ smo se ‘mel.

Nik, 7.c

Na turistični krožek rada hodim, ker počnemo veliko različnih stvari. Udeležimo pa se tudi tekmovanja, kjer spoznavamo tudi druge kraje in šole ter dobimo druge ideje s katerimi naredimo našo predstavitev zabavnejšo.

Maja, 8.b

Turistični krožek rada obiskujem, saj izvem veliko novega o svojem domačem kraju. To znanje pa predstavimo tudi na naših stojnicah.

Tinkara, 8.b

Poskušamo delati promocije za naše malo mesto in ga predstaviti večjemu občinstvu. Promocije po navadi delamo na kakšnih prireditvah in dogodkih. Na turistični krožek hodim zato, ker je zabavno in mi je všeč prijetna atmosfera.

Alina, 9.a

Hodim ker rada predstavljam svoj kraj. Na turističnem krožku delamo ravno to, predstavljamo Tržič in se pripravljamo na stojnico.

Ula, 8.b

Dostopnost