Skoči na glavno vsebino

Prvi pravi pomladanski žarki nas že grejejo in istočasno opomnijo, da se veselo bliža vroče poletje. Večina nas čas počitnic, iskanja novih dogodivščin in odklop od vsakdanjega življenja najraje preživi v prijetnem morskem okolju. Prav takšno obliko oddiha ponuja letovanje v Pineti pri Novemgradu, ki ga vsako leto obišče okrog 800 otrok z vse Gorenjske.

Nepozabno in igrivo poletje v Pineti polno novih dogodivščin in spoznanj je mogoče doživeti le ob skupini mladih vzgojiteljev in animatorjev, ki svoje delo opravljajo z velikim navdušenjem. Prevladuje ekipa izkušenih vzgojiteljev, ki s pripravami na letovanje prične že v spomladanskih mesecih in tako poskrbi za raznolik in privlačen program. Športna igrišča, velik prireditveni prostor, borov gozdiček, ki nudi varno zavetje pred vročim soncem in neposredna bližina morja, omogočajo številne načine zabave preko celega dne. Ker se po jutru dan pozna, po umivanju zob na jutranji telovadbi najprej dobro pripravimo svoje telo na celodnevne aktivnosti. Sledi zajtrk, za njim interesne dejavnosti, kjer lahko rišemo, plešemo, novinarsko raziskujemo okolico, prisluhnemo pravljicam, se ukvarjamo z raznimi šport,… skratka za vsakega se najde kaj zanimivega. Po dobri malici se odpravimo na plažo, kamor se vrnemo tudi po kosilu in popoldanskem počitku. Tam nas dnevno z glasbo in informativno-zabavnimi novicami v dobro voljo spravlja Radio Borovček, ki poskrbi tudi za vremensko napoved in pregled dogajanja na športnih turnirjih v Pineti.

V večernih urah se odvija pester program, ki ga vzgojitelji skrbno pripravimo že doma, včasih pa nam na pomoč pri organizaciji priskočijo tudi otroci. Teme in igre, s katerimi se srečajo otroci na letovanju, so zelo pisane in raznolike, saj želimo, da prav vsak od otrok najde nekaj po svojem okusu. Velik izziv za vse vzgojitelje je vsako leto še boljša animacija vseh otrok, zato bo letos v programu znova prišlo do nekaj sprememb. A nikar prehitro – izvedeli in doživeli jih boste lahko samo tako, da se nam pridružite na letovanju v Pineti, kjer vam zagotovo ne bo dolgčas.

TERMINI za otroke iz občine Tržič:

  • 23.7.2015 – 2.8.2015 (3. izmena)
  • 2.8.2015 – 12.8.2015 (4. izmena)

CENA LETOVANJA ob izdani zdravniški napotnici =   150,00 EUR za 10 dni za šolske in predšolske otroke (6 letniki)

CENA LETOVANJA brez zdravniške napotnice      =  360,00 EUR za 10 dni za šolske in predšolske otroke (6 letniki)  

Starši na Občini Tržič lahko na podlagi Pravilnika o dodelitvi o dodelitvi socialnovarstvenih pomoči iz sredstev proračuna Občine Tržič, uveljavljajo sofinanciranje letovanja. Do pomoči so upravičeni le starši oz. skrbniki, ki jim je zaradi trenutne materialne ogroženosti pomoč nujno potrebna, izkoristili pa so že vse zakonske možnosti za rešitev socialne stiske. Subvencija letovanja se določi skladno s Pravilnikom o dodelitvi socialnovarstvenih pomoči iz sredstev proračuna Občine Tržič do višine razpoložljivih sredstev. Vlogo za subvencijo letovanja z vsemi zahtevanimi prilogami in mnenjem CSD Tržič, do rokov, navedenih na vlogi, pošljite na naslov: Občina Tržič, Trg svobode 18, 4290 Tržič ali jo v času uradnih ur oddajte v sprejemno pisarno Občine Tržič.

Pinesta d.o.o. kot izvajalec letovanja pripravi pogodbo o letovanju vašega otroka ter jo pošlje Občini Tržič., starše pa obvesti o terminu podpisa pogodbe na občini. Pred odhodom v kolonijo, otroka na domu obišče tudi vzgojitelj in vas informira z okvirnim potekom letovanja.

VPIS OTROK in DODATNE INFORMACIJE:

Občina Tržič – Urad za družbene dejavnosti ali na tel.št. 597-1-522 (Aneta Lavtar).

Avtorja članka: Aneta Lavtar in Mateja Klemenčič

Dostopnost