Skoči na glavno vsebino

Skozi LanParty, ki so ga organizirali učenci Ustvarjalnikovega podjetniškega krožka, do veliko zabave in novih veščin.

Ustvarjalnikov podjetniški krožek na Osnovni šoli Tržič poteka prvo leto, sofinanciran pa je skozi projekt Tržič podjeten.

LanParty je potekal v petek, 8.12.2017, v računalniški učilnici Osnovne šole Tržič. Z učenci smo se na dogodek že prej pripravili tako, da smo si vnaprej  razdelili naloge, saj je bilo za izvedbo dogodka potrebno kar nekaj organizacije in logistike. Zato, da smo dogodek lahko organizirali, je bilo potrebno zbrati prispevke za prigrizke in pijačo, le-te kupiti, se dogovoriti z osebjem šole glede rabe prostorov, natisniti plakate in vabila, zbrati prijave ter na koncu tudi izvesti sam dogodek.

Lanparty je namenjen temu, da se zberemo vsi ljubitelji računalniških iger. Tu se med seboj pogovarjamo o novih računalniških igrah ter najpomembnejše – se družimo z enako mislečimi.

Poleg nas, 8 organizatorjev, smo napolnili vsa prosta mesta. Ker je bil to prvi tak dogodek v Občini Tržič, smo bili veseli nad izvedbo in nad udeležbo igralcev.

Zbrali smo se v petek ob 18.00 uri. Prvo uro smo namenili namestitvi in pogovoru o pravilih ter o igri, nato pa smo pričeli z igranjem izbrane računalniške igre. Okoli 20.00 smo si vzeli čas za odmor, saj smo dobili pico, druge prigrizke in pijačo (ledeni čaj, vodo, Coca Colo). Dogodek smo končali okoli 23.00 ure.

Mentor podjetniškega krožka, Nejc Konjevič, je o dogodku dejal: »Cilj podjetniškega krožka ni spodbujati mlade k igranju računalniških iger, temveč jih spodbujati v razvoju kompetenc, ki jih bodo učenci potrebovali naprej v življenju. To pa se najlažje zgodi skozi projekt, ki učence zanima, jih pritegne in so zanj vanj pripravljeni vlagati svoj čas. V tem konkretnem primeru so se učenci srečali s postopki in izzivi organizacije dela. Od tega so na koncu odnesli veliko znanja o tem, kako pomembna je dobra organizacija. To je pomembno zato, da lahko učenci postanejo še bolj iznajdljivi v življenju.«

Učenci se želimo zahvaliti tudi koordinatorki podjetniškega krožka na šoli, pedagoginji Majdi Zupan. Prav tako se zahvaljujemo Osnovni šoli Tržič, ravnatelju g. Stanislavu Grum za dovoljenje za izvedbo dogodka ter učiteljici Sergeji Osredkar, ki nam je odstopila računalniško učilnico. Prav tako gre zahvala mentorju Nejcu Konjeviču in Dejanu Tejiču za dežuranje na dogodku.

Želimo se tudi zahvaliti Piceriji pod Gradom za sofinanciranje pic ter  tiskarni Uzar za sponzorirane plakate.

Učenci smo s projektom zelo zadovoljni in že razmišljamo o ponovitvi le-tega.

Maj Sokolič, 6. razred

no images were found

Dostopnost