Skoči na glavno vsebino

Tržič, 7. februar 2018

Spoštovani starši!

V sredo, 14. februarja 2018, bo v Sloveniji potekala splošna enodnevna stavka v vzgoji in izobraževanju. Ker Vlada RS Slovenije do zdaj ni prisluhnila našim številnim pozivom, naj zaustavi in preobrne trend zniževanja sredstev za izobraževanje ter odpravi nesprejemljivo nižje vrednotenje vzgojno-izobraževalnega dela, smo se bili prisiljeni odločiti za stavko. To je skrajno sredstvo, ki ga imamo zaposleni še na voljo, da bi izrazili nestrinjanje z nesprejemljivim odnosom slovenske vlade do vzgoje in izobraževanja ter dosegli, da bi oblast uresničila naše upravičene zahteve.

Ker smo zaposleni na naši šoli stavko izglasovali, bo tega dne naša šola zaprta. Zavedamo se, da bo to povzročilo največ nevšečnosti prav vam, cenjeni starši. Zanje se vam vnaprej iskreno opravičujemo, a vas obenem prosimo za razumevanje in podporo našemu prizadevanju, da bi za dobro naših otrok preprečili dolgoročno skrajno negativne posledice neprimernega odnosa Vlade RS do področja vzgoje in izobraževanja ter zaposlenih v njem.

Varstvo učencev bo organizirano le v izjemnih primerih, v kolikor ga želite, prijavite svoje otroke pri razredniku do 12. 2. 2018.

Hvala za razumevanje.

Stavkovni odbor SVIZ
OŠ Tržič

Dostopnost