Skoči na glavno vsebino

Gasilska zveza Tržič
Ročevnica 61
4290 Tržič
e-pošta: gz-trzic@siol.net
Komisija za preventivo GZ Tržič

Datum: 17.09.2021

Vrtci in osnovne šole na območju Občine Tržič

Zadeva: OKTOBER MESEC POŽARNE VARNOSTI 2021- NATEČAJ ZA LIKOVNA DELA IN SPISI Z GASILSKO VSEBINO

Slovenski gasilci obeležujemo več kot 150 let prostovoljnega humanega dela za pomoč ljudem v nesreči. Prav tako imamo tudi gasilci v občini Tržič več kot 135 let tradicije prostovoljnega in humanitarnega dela. Zato je prav, da to humano poslanstvo prenašamo na mlade na vseh stopnjah odraščanja (dom, vrtec, šola…).

Po več kot 30 letih ponovno obujamo tradicijo na Gasilski zvezi Tržič (komisija za preventivo), da spodbudimo mlade v vrtcih in osnovnih šolah v Občini Tržič z natečajem za likovna dela in spise v okviru Oktobra meseca požarne varnosti 2021. Ker bi radi del tega humanega poslanstva z vašo pomočjo predstavili mladim, se na vas obračamo s prošnjo, da pri svojem pedagoškem delu z mladimi nekaj časa posvetite pisanju spisov ali risanju na temo »PO POTRESU LAHKO TUDI ZAGORI«.

Zbrana dela s točnim naslovom šole oz. vrtca, imenom in priimkom otroka in njegovega mentorja pošljite na zgoraj omenjeni naslov do ponedeljka, 11. 10. 2021.

Vsa dela bomo razstavili na razstavi v Galeriji Atrij med 18.10. in 29.10.2021.

Prve tri najbolj izvirne spise in prva tri likovna dela v kategoriji osnovna šola ter prva tri najbolj izvirna likovna dela v kategoriji vrtec bomo nagradili s praktičnimi nagradami, ki bodo avtorjem podeljene v soboto, 18. 10. 2021, ob 18. uri v Galeriji Atrij v Tržiču ob otvoritvi razstave.

O nagrajencih vas bomo obvestili po telefonu, zato prosimo, da nam ob prijavi navedete tudi telefonsko številko kontaktne osebe.

Za vse informacije se obrnite na Manco Ahačič (041 751 813).

Prav tako v tem času priporočamo, da za otroke in učence organizirate ogled gasilskih domov v svojem okolju.

Za vaše sodelovanje se zahvaljujemo ter vas pozdravljamo z gasilskim pozdravom

»NA POMOČ!«

Predsednik GZ Tržič:
Matjaž Potočnik, VGČ II.

Dostopnost