Skoči na glavno vsebino

Dan slovenske hrane je dan, ko naj bi se spomnili in pomislili na naš način prehranjevanja; torej kakšno hrano izbiramo ali pripravljamo in kaj jemo. Prav Tradicionalni slovenski zajtrk naj bi nas spomnil, da je hrana, ki so jo pridelali in pripravili ljudje na naših kmetijah, živilskih podjetjih in zadrugah, bolj sveža, okusnejša. Skratka, kakovostnejša od hrane, ki je pripeljana od daleč in ima za seboj na stotine in celo na tisoče kilometrov.

Slogan letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka je »Kruh za zajtrk, super dan!«.

Ker je to tudi DAN SLOVENSKE HRANE, bomo pripravili Tradicionalno slovensko kosilo.

Na spodnji povezavi je publikacija z nekaj recepti Z OKUSI SLOVENIJE. https://www.nasasuperhrana.si/tradicionalni-slovenski-zajtrk/wp-content/uploads/2023/11/Teden-slovenske-hrane_Recepti-z-okusi-Slovenije.pdf

V petek bomo v šoli jedli zajtrk, ki bo sestavljen iz kruha, masla, medu, mleka in jabolka. Kruh je za nas spekla gospa Majda Ahačič iz Podljubelja, mleko in maslo so nam pripeljali iz Nakla in sicer s Poličarjeve kmetije, med je Iz Loma pod Storžičem, pripeljal nam ga je gospod Vinko Perne. Jabolka pa so zrasla na jablanah v Podbrezjah, na kmetiji Matijovc.

Želimo vam dober tek in veliko užitkov v slovenski hrani!

Dostopnost