Skoči na glavno vsebino

Podrobnosti dogodka

  • Datum:

veriga srca

V petek, 7. oktobra 2016, bomo v Tednu otroka s posebnim športno-kulturnim dogodkom, ki smo ga poimenovali Tržiška veriga srca, javno otvorili tržiški projekt Tržič –mesto dobrih misli in želja, v katerem bodo sicer sodelovali številni tržiški javni zavodi, ustanove, društva in občani.

Tržiška veriga srca bo dogodek v katerem bomo s tekom povezali vse sodelujoče v projektu in na ta način med nami sklenili posebno verigo prijateljstva in sodelovanja.

Skupina tekačev bo tek začela pred OŠ Križe in ga nadaljevala po posebej določeni trasi, ki bo tekače pripeljala do vseh sodelujočih institucij v projektu. Tekači bodo med tekom s seboj nosili večji panel v obliki srca na katerega bodo institucije, ko bodo tekači pritekli do njih, pritrdili svoje nekoliko manjše srce, na katerem bo napisana njihova izbrana dobra misel. Veliko srce, ki ga bodo s seboj nosili tekači se bo tako sproti polnilo s srci in dobrimi mislimi vseh sodelujočih v projektu. Tekaška trasa se bo ob 12.00 zaključila na mostu pred Občino, kjer bodo tekači veliko srce napolnjeno z zbranimi dobrimi mislimi vseh sodelujočih v projektu, slovesno izročili našemu županu in ga skupaj z njim odnesli pred atrij Občine Tržič.

V atriju bo sledila krajša kulturna prireditev v kateri bodo nastopili združeni pevski zbori vseh treh tržiških osnovnih šol in orkester Glasbene šole Tržič.

Srce z zbranimi dobrimi mislimi sodelujočih v projektu bo do sklepne prireditve ob zaključku projekta, ki bo 2. junija 2017, shranjeno na Občini Tržič.

Dostopnost